Middelhavspizza

4 personer

Ingredienser:

1 stor pizzabunn (ferdigkjøpt eller hjemmelaget, se oppskrift under)
1 liten løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket/knust
2 ss tomatpuré
2 hakkede tomater
1 ts tørket merian (evt. basilikum eller oregano)
1 middelstor aubergin i skiver
2 røde paprika, renset og delt i fire
3 ss olivenolje
200 g mozarellaost, revet eller skivet
salt og nykvernet pepper

Pizzabunn:
3 1/2 dl lunkent vann
50 g gjær
1/2 ts salt
2 dl sammalt mel
6-8 dl hvetemel
4 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Lag evt. pizzadeigen først.

  2. Pensle aubergin-skivene og paprika-bitene og stek dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

  3. Fres løk og hvitløk lett i oljen og bland i tomater, tomatpuré og merian. Smør blandingen over pizzabunnen som har hevet ferdig.

  4. Fordel aubergin og paprika over og strø litt salt og nykvernet pepper på.

  5. Ha ost på toppen og stek ved 200 grader til osten er smeltet, ca. 10 minutter.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler