Middelhavspizza
4 personer
Ingredienser:
1 stor pizzabunn (ferdigkjøpt eller hjemmelaget, se oppskrift under)
1 liten løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket/knust
2 ss tomatpuré
2 hakkede tomater
1 ts tørket merian (evt. basilikum eller oregano)
1 middelstor aubergin i skiver
2 røde paprika, renset og delt i fire
3 ss olivenolje
200 g mozarellaost, revet eller skivet
salt og nykvernet pepperPizzabunn:
3 1/2 dl lunkent vann
50 g gjær
1/2 ts salt
2 dl sammalt mel
6-8 dl hvetemel
4 ss olivenoljeFremgangsmåte:
-
Lag evt. pizzadeigen først.
-
Pensle aubergin-skivene og paprika-bitene og stek dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
-
Fres løk og hvitløk lett i oljen og bland i tomater, tomatpuré og merian. Smør blandingen over pizzabunnen som har hevet ferdig.
-
Fordel aubergin og paprika over og strø litt salt og nykvernet pepper på.
-
Ha ost på toppen og stek ved 200 grader til osten er smeltet, ca. 10 minutter.
Trykk her for flere oppskrifter