Agurk, marineret med hvitløk og bønnepuré
En appetittvekker for 8 personer
Ingredienser:- 1 stor agurk
- 1 fedd hvitløk
- aft av 1/2 sitron
- 1 stykke av en stor rød chilipepper
- alt, pepper
- 100 gr. tørkete, bløtlagte sortbønner
- Yoghurt
- Litt olivenolje (10 gr)
- 1/4 rødløk
- Timian
- Mynte
- Chili
- Spisskummen
- Sitronsaft
- Vann
- Salt, pepper
- Rist spisskummen i en tørr panne. Kok bønnene 30-60 minutter tildekket med vann, til de er møre, med finhakket rødløk, litt chili, timian og salt. Ta dem opp og la dem kjøle litt av. Bland dem med yoghurt, mynte, spisskummen, evt. mer chili og litt olivenolje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Skjær agurken i tynne strimler. Marinér agurkene i sitronsaft med den knuste hvitløken og mye finthakket chili. Smak til med salt og pepper. Anrett agurkstrimlene sammen med bønnepureen.
Trykk her for flere oppskrifter