Hjemmelaget rugbrød

Ingredienser og framgangsmåte:

1 kopp surdeig røres med:

8 ts salt og 2 liter lunkent vann

Deretter tilsettes:

500 gr rugmel
500 gr hvetemel
500 gr skårne rugkjerner
500 gr forskjellige kjerner (for eksempel 5-korns blanding)

Deigen heves 12-24 timer, etterpå tilsettes:

1/2liter lunkent vann
500 gr rugmel
500 gr skårne rugkerner

1 kopp surdeig tas fra!

Deigen heldes i tre store former og etterheves 4-8 timer.

Smøres med vann og eventuelt litt fettstoff.

Bakes 2 timer ved 200 grader (eventuelt 10 minutter til).

Vendes ut av formene med undersidene opp og kjøles i ovnen, til de er kalde.

Rugbrødene er velegnet til frysing.
Hevetidene avgjør hvor syrlig brødet blir: Lang hevetid gir et syrligt brød.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler