Hjemmelaget rugbrød
Ingredienser og framgangsmåte:
1 kopp surdeig røres med:
8 ts salt og 2 liter lunkent vann
Deretter tilsettes:
500 gr rugmel
500 gr hvetemel
500 gr skårne rugkjerner
500 gr forskjellige kjerner (for eksempel 5-korns blanding)
Deigen heves 12-24 timer, etterpå tilsettes:
1/2liter lunkent vann
500 gr rugmel
500 gr skårne rugkerner
1 kopp surdeig tas fra!
Deigen heldes i tre store former og etterheves 4-8 timer.
Smøres med vann og eventuelt litt fettstoff.
Bakes 2 timer ved 200 grader (eventuelt 10 minutter til).
Vendes ut av formene med undersidene opp og kjøles i ovnen, til de er kalde.
Rugbrødene er velegnet til frysing.
Hevetidene avgjør hvor syrlig brødet blir: Lang hevetid gir et syrligt brød.
Trykk her for flere oppskrifter