Couccous

(4-6 porsjoner)

Ingredienser:

4 ss olivenolje
1 stor løk
2-4 fedd hvitløk (etter smak)
3 store gulrøtter
1 squash
1 rød paprika
1 stor boks hermetiske kikerter (ca. 500 g)
eller 250 g tørre kikerter, bløtlagt over natten og kokt i 20 minutter
100 g rosiner
2 bokser hermetiske hakkete tomater
1 ss grønnsak-buljongpulver
1 ss spisskummen (cumin)
1-2 ts cayennepepper (etter smak)
salt
500 g couscous

Fremgangsmåte:

  1. Start med å lese instruksene på couscous-pakken. Noen typer skal utvannes og da må du i tilfelle beregne tid til det. Følg oppskriften på pakken.

  2. Skrell og hakk løk og hvitøk, og stek i olje i en jerngryte.

  3. Skrell gulrøttene, skjær dem i biter og hakk squash og paprika.

  4. La grønnsakene surre med løken en stund.

  5. Bland i kikerter, rosiner, tomater, buljong og krydder og la det småkoke i ca. 1/2 time. Smak til med salt.

  6. Server med ferdigkokt couscous.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler