Oppskrifter - Focaccia

Ingredienser:

500 g finbakstmel
1/2 pose tørrgjær
1 ts sukker
3 ss olivenolje
1/2 ts salt
325 ml lunken skummetmelk (evt. vann)

Krydderblanding:

12 sorte oliven, delt i to
2 fedd hvitløk, hakket
rosmarin
oregano
2 ts grovt salt
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Lag vanlig gjærdeig. Pensle med olje og sett deigen til heving ca. 1 time. Dekk med plast.

  2. Kna deigen ca. 1 minutt og kjevle ut til et rektangel som passer i en liten langpanne. Dekk deigen til og sett til heving i 20 min.

  3. Lag groper i deigen med skaftet av en tresleiv med 2 1/2 cm mellomrom, og la det heve nok en 1/2 time.

  4. Sett ovnen på 180 grader og lag til krydderblandingen som skal fordeles på toppen av brødet.

  5. Pensle med olivenolje og hvitløk, fordel oliven og strø urter og salt over.

  6. Stek brødet i 20-25 min.

  7. Skjær det i firkanter og server det varmt.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler