Oppskrifter - Focaccia

Ingredienser:
500 g finbakstmel
1/2 pose tørrgjær
1 ts sukker
3 ss olivenolje
1/2 ts salt
325 ml lunken skummetmelk (evt. vann)
Krydderblanding:12 sorte oliven, delt i to
2 fedd hvitløk, hakket
rosmarin
oregano
2 ts grovt salt
1 ss olivenoljeFremgangsmåte:
-
Lag vanlig gjærdeig. Pensle med olje og sett deigen til heving ca. 1 time. Dekk med plast.
-
Kna deigen ca. 1 minutt og kjevle ut til et rektangel som passer i en liten langpanne. Dekk deigen til og sett til heving i 20 min.
-
Lag groper i deigen med skaftet av en tresleiv med 2 1/2 cm mellomrom, og la det heve nok en 1/2 time.
-
Sett ovnen på 180 grader og lag til krydderblandingen som skal fordeles på toppen av brødet.
-
Pensle med olivenolje og hvitløk, fordel oliven og strø urter og salt over.
-
Stek brødet i 20-25 min.
-
Skjær det i firkanter og server det varmt.
Trykk her for flere oppskrifter