Oppskrifter - Andalusisk gazpacho


En forrett for 6 personer

Ingredienser:

100 gr dagsgammelt brød
1 1/2 dl vann
1 kg godt modne tomater
1 rød pepper
2 fedd hvitløk
1/2 dl hvitvin- eller eple-eddik
1/2 dl olivenolje
2 ts grovt salt
pepper, salt, sukker
evt. chili, cayenne eller tabasco

Garniture:

1 liten løk
1 liten agurk
2 dl snøfrisk

Fremgangsmåte:

  1. Bløt brødet til suppen i 1 1/2 dl vann. Press den overflødige væsken ut av brødet. Bland brødet med de øvrige ingrediensene til suppen. Smak til med salt og pepper. La suppen stå kald minst en time, gjerne litt lengre. Tilpass evt. smak og konsistens med mer vann, olje, salt, pepper, sukker og eddik.

  2. Hakk ingrediensene til garnityren fint,ikke yoghurten! Tilsett en spiseskje av yoghurten i bunden av en suppetallerken. Hell forsiktig den kalde suppe utover eller omkring. Fordel litt garnityre over suppen.

    Spis brød til!


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler