Oppskrifter - Grillet kalvelever med kryddertomat og yoghurt


En appetittvekker for 4 personer

Ingredienser:

4 skiver kalvelever à 180 g
1/2 bunt basilikum
1 ss hakket kapers
1 dl yoghurt naturel
1 fedd knust hvitløk
2 saltede ansjosfileter
1 knivspiss knust spisskummen
4 modne kryddertomater
2 ss sherryeddik
1 ss olivenolje
Salt, pepper, rørsukker og evt. sitronsaft


Fremgangsmåte:

  1. Kalveleveren renses for eventuelle hinner og sener. Leveren krydres med salt og pepper og grilles på en meget varm grillpanne 2-3 minutter på hver side. Leveren skal være fast og lyserød kjøttsaft skal piple ut.

  2. Yoghurten legges i et kjøkkenhåndkle i ca. 2-3 timer (slik at vannet renner av), til konsistensen er fast og kremaktig. Man kan med fordel ta en større portion av gangen. Den ferdige yoghurt vendes med den knuste hvitløken, kapers, spisskummen, hakkete ansjoser og finskåret basilikum. Smak til med salt, pepper, rørsukker og evt. litt sitronsaft.

  3. Tomatene deles i to og krydres med salt og 1 ss sherryeddik. La tomatene stå i cirka 15 minutter, og etterpå helles væsken av. Olivenolje og 1 ss sherryeddik røres sammen med litt sukker og helles over tomatene. Smak evt. til med litt spisskummen.

    Server leveren med de marinerte tomatene, yoghurten og grovt brød.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler