Kaldhevet brød

Deigen gir 4 brød

Ingredienser:

1 liter vann
1/2 pk. gjær
2 ss salt
ca. 1,6 kg mel

Fremgangsmåte:

  1. Elt ingrediensene sammen til en ikke for fast deig, som slipper røreskålen. La deigen heve kjølig ca. 12-16 timer. Rull deigen ut i fire eller to rektangulære plater. Form fire eller to store brød.

  2. La dem etterheve til ca. dobbelt størrelse. Pensle. Riss brødene med en meget skarp kniv.

  3. Bak ca. 40 minutter ved 225 grader til brødene er svakt gyldenbrune, og de lyder hule, når man banker dem på undersiden.

    Storkjøkkenvariant nr. 1: Lag deigen kl. 7 om morgenen. Slå brødene opp over middag, og sett dem i kjøleskapet natten over. Bak dem kl. 7 neste morgen. Brødet er ferdig før kl. 8 og hele kjøkkenet dufter nydelig!

    Storkjøkkenvariant nr. 2: Lag boller av deigen i steden for og bak dem neste morgen kl. 7. Kl. 07.20 er det ferske boller!

    Storkjøkkenvariant nr. 3: Mandagsbrød. Legg den rå, uhevede deigen i kjøleskapet om fredagen (max. 3 grader), slå brødene opp mandag morgen, la dem heve et lunt sted i rundt 2-3 timer og bak.

    Storkjøkkenvariant nr. 4: Mandagsbrød. Legg den rå, uhevede deigen i former om fredagen, sett i kjøleskapet og bak dem mandag morgen kl. 7.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler