Salat med knurr og balsamico

En appetittvekker for 4 personer

Ingredienser:

8 knurrfileter á cirka 90 g
1 fennikel
2 kryddertomater
2 bunter rucula-salat
1 bunt koriander
75 gr grov couscous
1 dl balsamico-eddik
2 ss kirsebæreddik
1 ss olivenolje
Havsalt, pepper, sukker og evt. sitronsaft

Fremgangsmåte:

  1. Knurr: Fisken krydres med salt og pepper og tørrsteikes på en teflonpanne eller grilles 2-3 minutter på hver side.

  2. Couscous: Couscous legges i bløt i rikelig med vann i ca. 30 minutter. Vannet siktes og presses fra, og couscousen blandes med salt, pepper, hakket koriander, fennikel i meget tynne skiver, 1 ss kirsebæreddik, olivenolje og eventuelt litt sukker og sitronsaft.

  3. Salat: Tomatene deles i 2 på tvers, saltes og marineres med 1 ss kirsebæreddik. Ruculaen blandes med 1 ss balsamico-eddik og havsalt. Resten av balsamicoen kokes inn med litt sukker til en lett sirup.

    Anrett med tomater, couscous, knurr, rucula og en "strek" av den innkokte balsamico.
    Server med grovt brød.

    I stedet for knurr kan man for eksempel bruke: fjesing, uer eller rødfisk.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler