Kornsalat med ristet kalvebacon, ansjoser og kapers
En appetittvekker for 4 personer
Ingredienser:
200 gr hel hvete, for eksempel spelt-mel (fåes i helsekostbutikker)
100 gr kalvebacon
6 stk saltede ansjoser
50 gr kapers
1 stk pomelo
2 stk sjalotteløg
2 fedd hvitløk
1 eple
1 bunt bredbladet persille
1 sitron
Cirka 2 ss rapskimolie
Salt, pepper, sukker og epleeddikFremgangsmåte:
-
Kornet kokes i lettsaltet vann i 20-25 minutter, hvoretter det avkjøles.
-
Kalvebacon og sjalotteløk ristes på en teflonpanne med hvitløk, ansjoser og kapers og blandes i kornet.
-
Saften fra sitronen og pomeloen, samt epler i terninger tilsettes, hvoretter salaten smakes til med salt, pepper, rapskimolie, sukker og eple-eddik. Masse grovhakket persille tilsettes umiddelbart innen servering.
Hvis man ønsker en "lettere" salat, kan det tilsettes grønn salat f.eks frisésalat.
Trykk her for flere oppskrifter