Kyllingefricassé med nye urter og hvite asparges

En appetittvekker for 6 personer

Ingredienser:

1 stor god kylling, gjerne en økologisk kylling
1/2 l vann eller hønsekraft
1 dl hvitvin
9 tykke hvite asparges
6-12 gulrøtter med topp
500 gr små nye poteter
1 ss rapsolje
1 ss olivenolje
evt 10 gr smør
1 sitron
2 ss hakket bredbladet persille
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kyllingen deles i 8 stykker med ben og brunes i en stor gryte i smør og 1 ss rapsolje. Gryten avkokes med vin og tilsettes hønsekraft eller vann. Kyllingstykkene kokes under lokk i 15 minutter, etterpå tilsettes de skrelte potetene. Når potetene er nesten kokt, tilsettes gulrøttene og hodene av de skrelte hvite aspargesene. Resten av aspargesene strimles med en potetskreller og blandes med 1 ss olivenolje og litt sitronsaft.

  2. Frikaseen smakes til med salt, pepper, hakket persille og sitronsaft og serveres med de strimlete hvite aspargesene og litt av skyen fra braisseringen.

  3. Fettprosenten kan reduseres betydelig, hvis man fjerner skinnet fra kyllingen, sper ut skyenog ikke bruker olivenoljen.

    De hvite aspargesene kan erstattes med grønne.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler