Kyllingefricassé med nye urter og hvite asparges
En appetittvekker for 6 personer
Ingredienser:
1 stor god kylling, gjerne en økologisk kylling
1/2 l vann eller hønsekraft
1 dl hvitvin
9 tykke hvite asparges
6-12 gulrøtter med topp
500 gr små nye poteter
1 ss rapsolje
1 ss olivenolje
evt 10 gr smør
1 sitron
2 ss hakket bredbladet persille
Salt og pepperFremgangsmåte:
-
Kyllingen deles i 8 stykker med ben og brunes i en stor gryte i smør og 1 ss rapsolje. Gryten avkokes med vin og tilsettes hønsekraft eller vann. Kyllingstykkene kokes under lokk i 15 minutter, etterpå tilsettes de skrelte potetene. Når potetene er nesten kokt, tilsettes gulrøttene og hodene av de skrelte hvite aspargesene. Resten av aspargesene strimles med en potetskreller og blandes med 1 ss olivenolje og litt sitronsaft.
-
Frikaseen smakes til med salt, pepper, hakket persille og sitronsaft og serveres med de strimlete hvite aspargesene og litt av skyen fra braisseringen.
-
Fettprosenten kan reduseres betydelig, hvis man fjerner skinnet fra kyllingen, sper ut skyenog ikke bruker olivenoljen.
De hvite aspargesene kan erstattes med grønne.
Trykk her for flere oppskrifter