Linsesuppe med creme fraiche og sprø bacon

En appetittvekker for 8 personer

Ingredienser:

150 g linser
11/2 liter hønsekraft eller vann
1 ss hønsefett eller olivenolje
2 purrer
200 gr selleri
3 fedd knust hvitløk
2 dl creme fraiche 18%.
1 ss tørket oregano
8 skiver tyktskåret kalvebacon
1 bunt purreløk i staver
Salt, pepper, sukker og evt. litt eddik

Fremgangsmåte:

  1. Skyl linsene og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. Sikt vannet fra og sauter linsene i hønsefett eller olivenolje, sammen med store terninger av purrer og selleri.

  2. Tilsett hønsekraft eller vann og kok til linsene er møre og konsistensen er tett som en god gammeldags suppe.

  3. Smak til med salt, pepper, sukker og evt. litt eddik.

  4. Baconskivene tørrstekes til de er helt sprøe og legges på fettsugende papir.

  5. Creme fraiche røres lett med oregano, salt og pepper.

    Anrett suppen med bacon, purreløk og creme fraiche. Server med isvann og grovt brød.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler