Linsesuppe med creme fraiche og sprø bacon
En appetittvekker for 8 personer
Ingredienser:
150 g linser
11/2 liter hønsekraft eller vann
1 ss hønsefett eller olivenolje
2 purrer
200 gr selleri
3 fedd knust hvitløk
2 dl creme fraiche 18%.
1 ss tørket oregano
8 skiver tyktskåret kalvebacon
1 bunt purreløk i staver
Salt, pepper, sukker og evt. litt eddikFremgangsmåte:
-
Skyl linsene og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. Sikt vannet fra og sauter linsene i hønsefett eller olivenolje, sammen med store terninger av purrer og selleri.
-
Tilsett hønsekraft eller vann og kok til linsene er møre og konsistensen er tett som en god gammeldags suppe.
-
Smak til med salt, pepper, sukker og evt. litt eddik.
-
Baconskivene tørrstekes til de er helt sprøe og legges på fettsugende papir.
-
Creme fraiche røres lett med oregano, salt og pepper.
Anrett suppen med bacon, purreløk og creme fraiche. Server med isvann og grovt brød.
Trykk her for flere oppskrifter