Jødisk mandelkake

Jødisk mandelkake

Ingredienser:

2 usprøytede appelsiner
250 gr mandler
6 egg
250 gr sukker
2 ss appelsinsaft
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

  1. Vask appelsinene og la dem koke hele i 1/2time eller inntil de er meget bløte.

  2. Forvarm ovnen til 190 º C.

  3. Smør en springform eller en annen rund form på godt 20 centimeter i diameter og dryss den med mel så det dekker bunden og sidene. Sett den til side.

  4. Skyll, tørk og hakk mandlene grovt. Pisk eggene med sukkeret. Tilsett appelsinsaft, bakepulver og de grovthakkede mandlene og rør rundt.

  5. Skjær appelsinene i skiver og fjern kjernene. Legg dem i en food-processor eller blender og bland dem til puré. Bland pureen grundig sammen med mandeldeigen.

  6. Hell deigen i den smurte formen og bak kaken i en time. La kaken kjøle seg i formen før den tas ut.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler