Hjemmelagde nudler med kjørvel

En appetittvekker for 4-8 personer

Ingredienser:

225 g proteinrikt hvetemel
1 egg
10 gr salt
1 ss olivenolie
55 ml varmt vann
1/2 bunt kjørvel

Fremgangsmåte:

  1. Lag en "bunn" av melet og rør egg, salt, olje og vann i, fra midten og ut. La deigen hvile i ca 2 timer. Del deigen i 5 kuler, og rull dem tynt ut. Platene skjæres i den ønskede lengde og bredde.

  2. Kokes i lettsaltet vann 2-3 minutter.

  3. Nudlene smakes til med kjørvelpuré eller finhakket kjørvel og salt.

  4. Nudeldeigen kan holdes 3 dager i kjøleskap, hvis den er pakket lufttett.

  5. Nudlene kan utrulles og tørkes. Koketid 4-6 minutter.

  6. Nudlene kan varieres med bl.a spinatpuré, tomatpuré og blekksprutblekk.

    Som hovedrett kan nudlene f.eks serveres med stekt fisk eller grillet kylling.

    Nudler er et ernæringsriktig alternativ til pasta, pga. det lave fettinnholdet.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler