Fersk havørret med sesammarineret rosenkål

En appetittvekker for 4 personer

Ingredienser:

400 g. ren havørretfilet
Skallet av 1/2 sitron
25 gr sukker
25 gr salt

400 gr. rosenkål
1 ss sesamolje
1 ss olivenolje
Saft av 1 lime
1 finhakket sjalotteløk
2 ss epleeddik
Salt, pepper, sukker og evt. litt eple-eddik

Fremgangsmåte:

  1. Fisken renses for bein, skinn og fett. Sitronskall, sukker og salt, blandes og pakkes omkring fisken. Fisken marineres 1 time. Ørreten deles i fire porsjoner og bakes 10 minutter ved 130 grader. Fisken skal ikke virke kokt, men halvrå.

  2. Rosenkålen gjøres klar, dvs. stokken og stygge blader fjernes. Rosenkålen skylles og skjæres i tynne skiver. Marineres med olje, lime, løk og eddik. Kålen smakes til med salt, pepper, sukker og eple-eddik. Både fisken og rosenkålen kan lages dagen i forveien.

    Server med brød og eventuelt litt friske krydderurter. Kan suppleres med f.eks couscous eller ris, hvis retten spises som hovedrett.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler