Fersk havørret med sesammarineret rosenkål
En appetittvekker for 4 personer
Ingredienser:
400 g. ren havørretfilet
Skallet av 1/2 sitron
25 gr sukker
25 gr salt
400 gr. rosenkål
1 ss sesamolje
1 ss olivenolje
Saft av 1 lime
1 finhakket sjalotteløk
2 ss epleeddik
Salt, pepper, sukker og evt. litt eple-eddikFremgangsmåte:
-
Fisken renses for bein, skinn og fett. Sitronskall, sukker og salt, blandes og pakkes omkring fisken. Fisken marineres 1 time. Ørreten deles i fire porsjoner og bakes 10 minutter ved 130 grader. Fisken skal ikke virke kokt, men halvrå.
-
Rosenkålen gjøres klar, dvs. stokken og stygge blader fjernes. Rosenkålen skylles og skjæres i tynne skiver. Marineres med olje, lime, løk og eddik. Kålen smakes til med salt, pepper, sukker og eple-eddik. Både fisken og rosenkålen kan lages dagen i forveien.
Server med brød og eventuelt litt friske krydderurter. Kan suppleres med f.eks couscous eller ris, hvis retten spises som hovedrett.
Trykk her for flere oppskrifter