Pasta Siciliana

4 personer
Ingredienser:
300 gram penne pasta
1-2 ss olivenolje
450 gram squash i skiver
250 gram brokkoli i buketter
1 rød paprika i skiver
1 fedd hvitløk
saften av en sitron
5 ansjosfilleter
nykvernet pepperFremgangsmåte:
-
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
-
Varm halvparten av oljen i en stor gryte og fres squashen lett.
Ha i brokkoli og paprika og fres til grønnsakene er møre. Rør forsiktig mens de freser. Ha i litt vann hvis nødvendig. -
Mos ansjosen, knus hvitløken og bland i grønnsakene samman med resten av oljen og sitronsaften.
-
Sil den ferdigkokte pastaen, bland i grønnsakene og smak til med nykvernet pepper.
Kommentar:
Retten er hjertevennlig og forenlig med Middelhavskostens prinsipper.
Uten ansjos er kan den også brukes som vegetarmat.
Trykk her for flere oppskrifter