Emmer foccacia med tomat og varm geitost
En appetittvekker for 8 personer
Ingredienser:
Foccaciadeig:
150 gr spelt-mel (fåes i helsekostbutikker)
100 gr hvetemel
10 gr salt
2 ss olivenolje
3 dl vann
10 gr gjær
120 gr geiteost
Tomatkompot:
6 tomater
1 fennikel
1 løk
2 fed hvitløk
1/2 ts paprika
1/2 ts garam masala
1 ss olivenolje
2 ss rørsukker
Salt og pepper
Eventuelt litt sitronsaftFremgangsmåte:
-
Foccacia-deigen eltes sammen, og heves i 60 minutter. Deigen rulles ut, så den er cirka 1 centimeter i tykkelse og10 centimeter i diameter og bakes ved 250 grader i4-5 minutter.
-
Hakket løk og knust hvitløk stekes i olivenolje. Tilsett paprika, garam masala og grovtskårede tomater. Kompotten kokes til den har en fast konsistens, tilsett fennikel i meget tynne skiver og smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft.
-
Tomatkompotten settes til foccaciaen og toppes med en skive geiteost. Varmes 3-4 minutter i ovnen ved 250 grader.
-
Anrettes med litt tomatkompot og eventuelt litt friske krydderurter.
OBS!
Garam masala kan gjerne utelates eller erstattes av spisskumen og fennikelfrø.
I stedet for geiteost, kan man servere 100 gr kokt kylling per foccacia og en liten grønn salat.
Trykk her for flere oppskrifter