Sitronsaltet torsk med rødbetermarmelade
En appetittvekker for 4 personer
Ingredienser:
300 gr torskefilet.
Riv skallet av 1/2 sitron
5 gram hele fennikelfrø
25 gr grovsalt.
25 gr sukker.
1/2 bunt frisk koriander.
200 gr bakte rødbeter.
30 gram sukker
Saft av 1/2 sitron.
1 ts frisk revet ingefær.
Salt og pepper.Fremgangsmåte:
-
Torsken renses for skinn og bein. Sitronskall, fennikelfrø, salt og sukker vendes sammen og gnis inn i fisken. Torsken marineres 1-2 timer. Marineres i kjøleskap.
-
Marinaden skrapes av og torsken skjæres i skiver. Vend torskeskivene med den friske korianderen, som er skyllet og hakket.
-
Rødbetene vaskes og bakes ved 250 grader i 90 minutter.
-
De bakte rødbetene hakkes fint og vendes med sukker, sitronsaft, salt, pepper og ingefær.
Server eventuelt med ost og grovt brød.
Trykk her for flere oppskrifter