Sitronsaltet torsk med rødbetermarmelade

En appetittvekker for 4 personer

Ingredienser:

300 gr torskefilet.
Riv skallet av 1/2 sitron
5 gram hele fennikelfrø
25 gr grovsalt.
25 gr sukker.
1/2 bunt frisk koriander.
200 gr bakte rødbeter.
30 gram sukker
Saft av 1/2 sitron.
1 ts frisk revet ingefær.
Salt og pepper.

Fremgangsmåte:

  1. Torsken renses for skinn og bein. Sitronskall, fennikelfrø, salt og sukker vendes sammen og gnis inn i fisken. Torsken marineres 1-2 timer. Marineres i kjøleskap.

  2. Marinaden skrapes av og torsken skjæres i skiver. Vend torskeskivene med den friske korianderen, som er skyllet og hakket.

  3. Rødbetene vaskes og bakes ved 250 grader i 90 minutter.

  4. De bakte rødbetene hakkes fint og vendes med sukker, sitronsaft, salt, pepper og ingefær.

Server eventuelt med ost og grovt brød.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler