Tabbouleh

En appetittvekker for 4 personer

Ingredienser:

225 gr bulgur
3 dl kokende vann
1/2 dl sitronsaft
1 ss olivenolje
20 gr grovhakket, bredbladet persille
5 gr finhakket mynte
50 gr vårløk
1 liten finhakket frisk chili
4 kryddertomater
2 stk. hjertesalat
Salt, pepper og evt. litt ekstra sitronsaft

Fremgangsmåte:

  1. Bulgur legges i en stor skål og helles over med kokende vann. Bulguren trekkes i cirka 15 minutter. Når all væsken er absorbert tilsettes sitronsaft, olivenolje, persille, mynte, grovt skåret vårløk og begge kryddertomatene. Tabboulehen smakes til og "hviler" i kjøleskapet inntil servering. La gjerne retten hvile fra dagen i forveien.

  2. Ved servering smakes tabboulehen til igjen og den blandes med store blader fra hjertesalaten.

    I stedet for bulgur kan det også brukes couscous eller polenta. Ved polenta skal det bare brukes lite gran mer vann og ved couscous mindre.

    Tabbouleh kan serveres som en selvstendig vegetarisk rett eller kombineres med f.eks kylling og fisk.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler