Tomatchutney med aprikos og kylling
En appetittvekker for 4 personer
Ingredienser:
500 g friske fullmodne tomater, skjæres i småstykker
4 -5 tørkete aprikoser uten stein, skjæres i stykker på en halv til en cm
2 hele friske grønne chili
2 hele tørkete røde chili
2 1/2 cm frisk ingefærrot skjæres i julienne på tvers
1 ss olje
1/2 ts Jomfru i det grønne (nigella)
6 store fedd hvitløk, moses
1 ts salt
75 gr sukker
1/2 dl epleeddik
4 kyllinglår uten skinnFremgangsmåte:
-
Varm opp oljen i en stor gryte på middels varme.
-
Når gryten er gjennomvarm tilsettes nigella. La krydderet surre noen få sekunder, men vær helt sikker på de ikke brenner seg fast.
-
Tilsett så hele røde chili, rør en gang og tilsett hvitløk og ingefær. Stek krydderet under omrøring i cirka 5 sekunder.
-
Tilsett så tomater, salt og sukker og la det hele småkoke over middels til svak varme, eller inntil væsken fordamper og blandingen begynner å bli tykk. Dette kan ta opp til 15 til 20 minutter.
-
Smak til med eple-eddik, chili, salt og sukker.
-
Stek kyllinglårene i ovnen 30-45 minutter ved 180 grader. Avfett dem grundig før de spises.
Serveres med masse brød.
Trykk her for flere oppskrifter