Tomatchutney med aprikos og kylling

En appetittvekker for 4 personer

Ingredienser:

500 g friske fullmodne tomater, skjæres i småstykker
4 -5 tørkete aprikoser uten stein, skjæres i stykker på en halv til en cm
2 hele friske grønne chili
2 hele tørkete røde chili
2 1/2 cm frisk ingefærrot skjæres i julienne på tvers
1 ss olje
1/2 ts Jomfru i det grønne (nigella)
6 store fedd hvitløk, moses
1 ts salt
75 gr sukker
1/2 dl epleeddik
4 kyllinglår uten skinn

Fremgangsmåte:

  1. Varm opp oljen i en stor gryte på middels varme.

  2. Når gryten er gjennomvarm tilsettes nigella. La krydderet surre noen få sekunder, men vær helt sikker på de ikke brenner seg fast.

  3. Tilsett så hele røde chili, rør en gang og tilsett hvitløk og ingefær. Stek krydderet under omrøring i cirka 5 sekunder.

  4. Tilsett så tomater, salt og sukker og la det hele småkoke over middels til svak varme, eller inntil væsken fordamper og blandingen begynner å bli tykk. Dette kan ta opp til 15 til 20 minutter.

  5. Smak til med eple-eddik, chili, salt og sukker.

  6. Stek kyllinglårene i ovnen 30-45 minutter ved 180 grader. Avfett dem grundig før de spises.

    Serveres med masse brød.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler