Thaisuppe med reker
En appetittvekker for 10 personer
Ingredienser:
30 kongereker (600 gr. ca)
2 l vann (evt. tynn skalldyrs- eller hønsebuljong)
40 mm ingefær, siamesisk
40 mm galangalrot
4 stilker sitrongress
10 lime blader
1 dl limesaft
6 friske chili
40 ml fiskesause (nam pla)
6 vårløk
200 gr champignon
1 bunt frisk koriander
sukker
pepper
saltFremgangsmåte:
-
Gjør rekene i stand slik at tarmer og haleskallet fjernes, mens hodet blir på kroppen. Hakk korianderbladene grovt.
-
Skrell og skjær så ingefær og galangalrot i skiver. Skjær sitrongresstilkene i 2-3 cm lange stykker. Skjær vårløkene i skrå skiver. Skjær champignonene i skiver.
-
Kok opp vannet. Tilsett samtlige ingredienser bortsett fra løk, champignoner og reker. Kok 2 minutter og tilsett så de siste ingrediensene. Kok et par minutter til rekene blir faste i kjøttet. Smak suppen til med limesaft, chili, sukker, salt.
-
Tilsett korianderbladene umiddelbart før serveringen.
Trykk her for flere oppskrifter