Wok med oksekjøtt og sorte bønner

En appetittvekker for 4 personer

Ingredienser:

400 gr oksekjøtt i strimler
1/2 ts paprika
2 ss rapsolje
50 gr finthakket sjalotteløk
80 g vårløk
100 gr kokte sorte bønner
80 g rød pepper
15 gr finthakket frisk chili
1/2 dl limesaft
30 gr sukker
1 dl søt vin
10 gr koriander
80 gr spinatblader
Salt, pepper, sukker og limesaft

Fremgangsmåte:

  1. Oksekjøttstrimlene krydres med salt, pepper og paprika og stekes i 1 ss rapsolje i den varme woken. Kjøttet tas opp og sjalotteløk, vårløk, rød pepper og chili stekes i 1 ss rapsolje. Kjøttet tilsettes igjen sammen med bønner, vin, limesaft og sukker. Det hele kokes igjennom så det glasseres omkring grønnsakene.

  2. Til slutt blandes koriander og spinat i og retten serveres med seigt brød.

    For at wok skal fungere bedre, er det viktig å ha en veldig varm wok. Ellers kommer kjøttet til at koke og grønnsakene blir ikke sprøe.


Trykk her for flere oppskrifter


Relevante artikler