Wok med oksekjøtt og sorte bønner
En appetittvekker for 4 personer
Ingredienser:
400 gr oksekjøtt i strimler
1/2 ts paprika
2 ss rapsolje
50 gr finthakket sjalotteløk
80 g vårløk
100 gr kokte sorte bønner
80 g rød pepper
15 gr finthakket frisk chili
1/2 dl limesaft
30 gr sukker
1 dl søt vin
10 gr koriander
80 gr spinatblader
Salt, pepper, sukker og limesaftFremgangsmåte:
-
Oksekjøttstrimlene krydres med salt, pepper og paprika og stekes i 1 ss rapsolje i den varme woken. Kjøttet tas opp og sjalotteløk, vårløk, rød pepper og chili stekes i 1 ss rapsolje. Kjøttet tilsettes igjen sammen med bønner, vin, limesaft og sukker. Det hele kokes igjennom så det glasseres omkring grønnsakene.
-
Til slutt blandes koriander og spinat i og retten serveres med seigt brød.
For at wok skal fungere bedre, er det viktig å ha en veldig varm wok. Ellers kommer kjøttet til at koke og grønnsakene blir ikke sprøe.
Trykk her for flere oppskrifter