Øvelser i onani - mest for jenter

Skrevet av Haakon Aars, lege


Overskrift: Hva er onani?

Å onanere eller masturbere vil si at man stimulerer seg selv seksuelt. Man kan for eksempel onanere ved å berøre kjønnsorganene med hånden. Man kan også bruke forskjellige hjelpemidler. Stimulasjonen fører i de fleste tilfeller til utløsning eller orgasme.

Nesten alle menn har - allerede fra guttealderen - prøvd å onanere. Det går som regel lett og ubesværet.

Reisning og onani uten utløsning er hos menn uhyre sjelden, selv om noen menn er impotente (har vanskelig for å få reisning) og derfor kanskje også har vanskelig for å få utløsning. Det skal da også tilføyes at det er mulig å få utløsning på en halvstiv eller til og med slapp penis.

Menn behøver altså ikke å lære å onanere til utløsning. For kvinner er det derimot ikke alltid like enkelt å få orgasme ved seksuell stimulasjon som for menn.

Av en eller annen grunn er onani - bevisst og aktivt - ikke så vanlig blant helt unge jenter og kvinner. Deres seksualitet utvikles formodentlig på en annen måte enn mennenes. Adgangen til kjønnsorganene - klitoris, kjønnslepper og skjede - er heller ikke åpenlys.

Mens de fleste gutter har hatt utløsning mange ganger før deres første seksuelle samvær og samleie med en jente, er det fremdeles ikke ualminnelig at jenten stort sett er uberørt i bokstaveligste forstand når hun første gang er sammen med en gutt.

Det behøver ikke å bety noe. Kanskje opplever hun med en gang at den seksuelle spenningen stiger, med orgasme som en deilig avslutning. Kanskje kommer hun ikke så langt som til orgasmen, men har likevel en seksuell opplevelse som er god for henne. I andre tilfeller er opplevelsen langt fra forventningene den eller de første gangene.

Men i dag kan du ikke unngå å høre og lese om sex og orgasme som naturlige deler av hverdagen for ethvert menneske. Og hvis du ikke er med på alt, kan du lett føle deg utenfor. Det er det ingen grunn til. Du bestemmer selv.

Det er fint hvis du får lov til å utvikle dine seksuelle følelser, orgasmer og ditt eget seksualliv i det tempoet som er best nettopp for deg. Det er sjelden noe som haster.

Men hvis du er nysgjerrig og utålmodig etter å oppleve en orgasme, kan du være nødt til å gjøre noe med det selv. Sex - og ikke minst orgasme - er ikke noe du får i hendene av partneren din mens du passivt venter på at det skal skje. Du må selv gjøre en innsats.

Overskrift: Hvordan får jenter orgasme?

Du må være parat til å fortelle og vise partneren din hva nettopp du liker i det seksuelle samværet deres. Selv om han eller hun kanskje har kjent mange andre før deg, så er nettopp du noe enestående, og du må hjelpe den andre på veien. I forholdet til deg er jo han eller hun en nybegynner.

Hvis du ikke selv vet hva du liker og hva som skal til for at du får utløsning, kan du øve deg på egen hånd. Det å ta seg sammen for å røre ved seg selv, stimulere seg selv og merke den seksuelle lystfølelsen stige, kan alene nesten være uoverstigelige hindringer. Men du er nødt til å gjøre noe med det: Hvis du vil lære å skrive, så skriv. Eller hvis du vil lære å sykle, så må du øve deg. Kun ved å merke det på egen kropp, kan du lære det. Ingen kan gjøre det for deg.

Kanskje kommer du ikke så langt de første gangene du prøver. Bare slutt når du ikke har lyst lenger. Prøv heller igjen litt senere eller en annen dag. Du skal nok komme videre.

For noen jenter er det kanskje ikke nok å bruke fingrene. De må ha andre hjelpemidler. Det kan være et massasjeapparat, eller du kan prøve når du er i dusjen å stimulere deg selv med en telefondusj. Du kan selvfølgelig bruke fingrene til hjelp også.

De første erfaringene med onani og orgasme gjør man nok best alene. Ikke fordi det er noe galt eller flaut ved å onanere mens ens kjæreste ser på. Men fordi det er viktig at man ikke må prestere noe eller stå til regnskap for aktivitetene sine.

Nesten alle vil kunne lære å onanere og få orgasme hvis disse retningslinjene følges. Men du må være klar over at det kun er veiledende retningslinjer. Du vil kanskje underveis finne noe annet og bedre som kan stimulere deg så de seksuelle fornemmelsene dine stiger og ender i den orgasmen du ønsker deg.

Etter et opplegg av Erik Fangel Poulsen, spesialist.


Relevante artikler