Anmeldelse

Skrevet av Heidi Thornhill, lege

faksimile fra tvillingforeldreforeningen

1 + 1 = 2 ...en film om å få tvillinger

Dette er en film som omhandler svangerskap, fødsel og småbarnstid for de som får tvillinger. Den er laget av de fremste ekspertene i Norge på tvillingfødsler, med Per E. Børdahl, dr. med., ved Rikshospitalet som medisinsk ansvarlig. Tvillingforeldreforeningen står bak.

Filmen er fin og instruktiv, med klipp fra fødsler og en rekke intervjuer av par som venter eller har fått tvillinger. Der er også gode og lettfattelige animasjoner av hvordan tvillinger dannes, og av hvordan de ligger i livmoren.Amming og søvn tas opp på slutten av filmen. Her får man mange nyttige tips. 

Filmen er veldig god, og anbefales til tvillinggravide. Prisen er relativt høy, men den kan lånes på biblioteket. Man får for øvrig tilsvarende informasjon i en spesialbok om tvillingsvangerskap. Det er likevel et nyttig supplement å se en slik film.


Dobbelt opp! En bok om tvillinger

dobbelt oppDette er en helt uunnværlig bok for alle som venter eller har tvillinger. Alle forfatterne har tvillinger selv, og øser av sin erfaring. Her leser man om svangerskap, fødsel, barseltid, amming, samt om oppvekst og voksenliv for tvillingene og deres familie.

Boken dokumenteres av en lang rekke vitenskapelige artikler, og er gjennomillustrert med gode tegninger og fotografier. Forfatterne tar også opp vanskelige spørsmål, som det å få et eller to handicappede barn, og det å miste et av barna eller begge.

Dette gjøres med stor innsikt og eleganse. Boken starter dessuten med et kapittel om myter og kulturelle forestillinger om tvillinger. Dette er meget interessant lesning, og boken bør leses av alle som har tvillinger i vente.


Andre bøker

For deg som ønsker å lese mer litteratur om flerlinger, kan vi anbefale
et par amerikanske bøker om temaet som er veldig informative:

"When You’re Expecting Twins, Triplets, or Quads" av Dr. Barbara Luke og Tamara EberleinWhen You’re Expecting Twins, Triplets, or Quads
Boken kan kjøpes hos nettbokhandelen Amazon. 


 

Having Twins"Having Twins" av Elizabeth Noble
Boken kan kjøpes hos nettbokhandelen Amazon

Relevante artikler