Avbrutt samleie

Hva er avbrutt samleie - er det sikkert?

Man har alltid visst at et samleie mellom mann og kvinne kunne etterfølges av graviditet. Omvendt - en kvinne som ikke hadde samleie, ble ikke gravid. Lenge mente man at barnet kom fra mannens sæd alene, mens kvinnen, moren, oppbevarte og utviklet fosteret.

Avbrutt samleie, hvor mannen eller kvinnen hopper av før mannen får utløsning, har vært brukt i årtusener for å unngå graviditet. Det er en meget usikker metode. Ved det totalt uforberedte samleie er det imidlertid bedre enn å la det stå til. Gjennomføres metoden konsekvent og hver gang, har du i hvert fall gjort noe for å unngå graviditet.

Ting å huske på etter det avbrutte samleie

Prinsippet i metoden er at mannens utløsning skjer utenfor kvinnens skjede og ytre kjønnsorganer. Hvis man deretter ønsker å fortsette det seksuelle samvær må mannen først late vannet og vaske seg. Det samme gjelder for kvinnen dersom utløsningen er foregått over hennes kropp.

Å hoppe av er en nødløsning. Den kan kun brukes av de som eventuelt kan akseptere en graviditet, eller de som av en eller annen grunn ikke kan anvende andre, sikrere metoder.

Bortsett fra at en del av fornøyelsen ved samleiet forsvinner, fordi man skal bruke energi og tanker på det hele tiden, er det ikke noe galt eller skadelig ved metoden.

med hensyn til beskyttelsesgraden er det nok den dårligste metoden som finnes; men likevel klart bedre enn ingenting.

Man skal huske på en ting; Avbrutt samleie beskytter ikke mot seksuelt overføre sykdommer.

Skrevet av: Erik Fangel Poulsen, spesialist.


Relevante artikler