Før du skal opereres

Hva skjer før operasjonen?

Det finnes ofte en rekke spesielle forholdsregler som har betydning for nettopp den type operasjon du skal gjennomgå. I forbindelse med innkallelsen sender sykehuset en veiledning om hvordan man skal forberede seg, hva man skal huske å ta med seg, hva som vil skje, osv.

Alle som skal gjennomgå en planlagt operasjon skal på forhånd ha en samtale med en kirurg som finner ut hvilken type operasjon som skal foretaes.

Det er forskjell på om det skal foregå poliklinisk ved et dagkirurgisk avsnitt, hvor man kommer hjem samme dag, eller om man skal opereres ved flere dagers innleggelse.

Hva skjer før en poliklinisk operasjon?

Skal operasjonen foretaes i lokalbedøvelse er det vanligvis ikke behov for større forutgående undersøkelser eller forberedelser.

Er det en mindre operasjon som krever mere enn bare lokalbedøvelse, spør legen om helbredstilstanden forøvrig, om allergi, medisinforbruk, tobakk - og alkoholforbruk. Legen vil deretter lytte på hjerte og lunger, og blodtrykket måles. Opplysningene skrives ned på et skjema som senere blir gjennomgått av en anestesilege med henblikk på om det skulle være noen problemer med bedøvelse.
Når man blir innkalt møter man fastende opp om morgenen samme dag, som man skal opereres.

Hva skjer før en operasjon som krever innleggelse?

Hva skal man ta med ved innleggelsen?

Hva gjør jeg med den medisinen som jeg har med hjemmefra?

Hva er det viktig at legen får vite?

Hva er risikoen ved operasjon?


Relevante artikler